BIPV

Building Integrated Photo Voltaics (BIPV) is een samenwerkingsverband van ondernemers, kennisinstellingen en ondersteunende organisaties uit de zonne-energiesector.

BIPV staat voor slim en mooi bouwen met zonne-energie. Het samenwerkingsverband BIPV Nederland, waarvan ZigZagSolar deel uitmaakt, zet zich in voor de vergroting en versteviging van de BIPV-markt.

zonnegevels techniek

Ontstaan en subsidie

BIPV Nederland komt voort uit het project Werkelijk Bouwen aan BIPV. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van OP-Zuid, de provincie Noord-Brabant en de EU. Per 1 september 2018 is de Stichting BIPV Nederland formeel opgericht. ZigZagSolar is één van de partners van BIPV.

Multidisciplinaire samenwerking

Voor het succes van de sector is samenwerking zeer belangrijk. Hierbij moeten we van de vele individuele oplossingen naar samenhangende systemen en innovaties. Er zijn in feite drie sectoren die samen één worden: de bouw-, installatie- en de zonne-energiesector. Daarom streeft BIPV Nederland naar een multidisciplinaire aanpak, waarin de gehele keten is vertegenwoordigd.

Over BIPV zonnegevels

Steeds vaker worden oplossingen voor een gebouw geïntegreerde zonnegevel, ofwel een zonnefaçade, aangeboden. Ook hierbij zijn esthetiek en slim bouwen zeer belangrijk.
Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te integreren in onder andere (blinde) gevels.
De toepassing van zonnepanelen in de gevel biedt de mogelijkheid om het gebouw energieneutraal te maken. Zonnepanelen kunnen namelijk over de hele oppervlakte van de gevel van een gebouw worden geplaatst.

BIPV-gevels zijn in het bijzonder een goede keuze bij hoogbouw of wanneer er onvoldoende dakvlak beschikbaar is. Daarnaast is de esthetische waarde van zonnegevels ook steeds vaker een reden om voor BIPV-gevels te kiezen.

ZigZagSolar levert producten en onderdelen voor de bouw van een betaalbare, architectonische, high tech zonnegevel met het allerhoogste financieel rendement voor energie.

Zonnepanelen gevel bij de klomp in Heerlen

Benieuwd naar de mogelijkheden van ZigZagSolar?

Neem contact op voor een vrijblijvende Quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken. Of download de whitepaper voor meer informatie!

De ‘verdiengevel’

Een traditionele gevel kost alleen maar geld door de investering, jaarlijkse kosten voor inspectie, onderhoud, reparatie, rente en risico. Een ZigZagSolar zonnegevel levert geld op.

Op basis van onze unieke constructie en uitvoering garanderen wij de laagste investeringskosten per gegenereerde kWh met onze zonnepanelen gevels.

Gebruik van fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Door de zonnegevel te gebruiken als energieleverancier reduceren we het gebruik van fossiele grondstoffen.
Ongekende ontwerpmogelijkheden ZigZag

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Door gebruik te maken van verborgen zonnepanelen op de gevel gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving en met een aanpasbare repetitiehoogte.

De nieuwe generatie zonnegevels

werking van de zonnegevel

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit.

Gedurende elke maand van het stookseizoen levert een zonnegevel van ZigZagSolar een hogere opbrengst dan een zonnepaneel op een plat dak. In december zelfs de dubbele hoeveelheid! Ideaal voor de combinatie met een warmtepomp of voor elektrisch rijden.

Alle licht wordt door het zonnepaneel opgevangen

Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.

Dit zorgt voor een 50% hoger elektrisch rendement in vergelijking met een verticale zonnepanelen gevel. Bijzonder is dat ZigZagSolar tot 100% hoger rendement levert in december ten opzichte van zonnepanelen in een dak-opstelling. Dat komt mooi uit, want precies op dat moment van het jaar ligt de grootste uitdaging voor de energie-transitie.

Stappenplan

Zo gaan we te werk.

1. Kennismaking & Inventarisatie

Een eerste adviesgesprek waarin we uw behoeftes in kaart brengen en toelichten wat de mogelijkheden met onze zonnegevels zijn. We kunnen u direct laten weten of ZigZagSolar passend is voor uw project.

2. Quickscan

Via onze vrijblijvende Quickscan berekenen wij voor uw project de potentiële energieopwekking van de zonnegevels, geven we u een budgetindicatie en een specificatie van de opbrengst.

3. U bent enthousiast

U geeft een akkoord om het project verder uit te werken.

4. Projectscan

Met de noodzakelijke informatie die we verzameld hebben maken we een Projectscan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd kunnen worden in de zonnegevel. We geven u een compleet overzicht hoe het eruit kan komen te zien en welke kosten en opbrengsten u kunt verwachten.

5. Details doorspreken

Bent u enthousiast over onze Projectscan, dan hebben we contact hoe een stappenplan voor het vervolg eruit kan komen te zien. Wij hebben geleerd dat de stappen na de Projectscan in de meeste gevallen maatwerk betreft. Wij zullen u naar wens volledig ontzorgen en brengen een passende offerte uit.

6. Project start

Na uw akkoord op de offerte start het zonnegevel project en gaan we aan de slag met de uitwerking van de details. Zowel visueel, bouwtechnisch als dat het aan alle wet- en regelgeving voldoet.

7. Uitvoering

ZigZagSolar verzorgt de projectbegeleiding en de begeleiding op de bouw.

8. Oplevering

Een feestelijke opening van weer een nieuwe duurzame gevel! En een overdracht van de documenten zoals de gebruiksaanwijzing, de garanties en de certificeringen.

9. Nazorg

Wij informeren u over wat er aan installatie en onderhoud noodzakelijk is, zodat de zonnegevel optimaal blijft presteren. Wij staan ook na de oplevering van de gevel voor u klaar.

Contactformulier

Vul s.v.p. onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk hierop reageren.

Neem contact op voor een vrijblijvende quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken.