Zonnegevels met ongekende ontwerp mogelijkheden

Een zonnepaneel behaalt zijn maximale rendement als het gericht is naar de zon op het moment dat deze maximaal licht genereert: tussen de middag en op de warmste dagen van het jaar. De vraag naar elektriciteit is echter het hoogst wanneer de zon lager staat: wanneer iedereen ’s morgens de dag opstart of in de winter liever binnenblijft.

De nieuwe generatie zonnegevels

De ZigZagSolar zonnegevel combineert deze twee situaties in één product:
De zonnepanelen in de gevel zijn gericht naar de zon. Het andere deel van de ZigZag bestaat uit een decoratief reflectie paneel dat het licht reflecteert zodat het alsnog omgezet wordt in energie. Met deze opstelling kan het maximale rendement worden gegenereerd en gedurende het hele jaar gebruik worden gemaakt van het zonlicht.
Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.
Dit zorgt voor een 50% hoger elektrisch rendement in vergelijking met een verticale zonnegevel. Bijzonder is dat de ZigZagSolar tot 100% hoger rendement levert in december ten opzichte van zonnepanelen in een dak-opstelling. Dat komt mooi uit, want precies op dat moment van het jaar ligt de grootste uitdaging voor de energie-transitie.
Hoge opbrengst daar waar de vraag het hoogst is.
Zoals in de grafiek te zien is, is de opbrengst van de ZigZagSolar in het voor- / najaar en winter aanzienlijk hoger dan die van de dak-opstelling, op de momenten wanneer de energievraag hoog is. In de zomermaanden zorgt de dak-opstelling voor een piek en daarmee een belasting voor het grid. Eenzelfde verschil zie je als je het per dag bekijkt; in de ochtend- en middaguren scoort ZigZagSolar beter, terwijl de dak-opstelling rond het middaguur zijn piek bereikt.

Maximale architectonische vrijheid

Als toeschouwer heb je alleen zicht op de decoratieve panelen. Deze kunnen worden gemaakt in elk gewenste kleur en in ieder gewenst materiaal. Denk aan geprint aluminiumcomposiet, HPL, Trespa, maar ook keramische platen of glas.