Noord Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Vanmiddag tijdens de bijeenkomst Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 is ZigZagSolar winnaar geworden in de categorie Circulaire Start Up. Deze inspirerende middag waar innovatie centraal stond, werd georganiseerd door VNO-NCW Midden en VNO-NCW Brabant Zeeland samen met partners, zoals de Provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Gemeente Moerdijk. 
Vrijdag 15 maart mag Wim van de Wall deelnemen aan de landelijke finale in DenHaag. Fingers crossed!

 

Lees verder

Een energieleverende zonnegevel voor het Schoolsportcomplex Rodaristraat in Rotterdam

Vrijdag 2 februari heeft wethouder Chantal Zeegers samen met de directeur Sportbedrijf Rotterdam Ronald van Ombergen tijdens een feestelijke gelegenheid de zonnegevel officieel ‘geopend’.

Sportbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam wilden de gevel aan de zuidkant van het Schoolsportcomplex Rodaristraat grondig én esthetisch aan de buitenzijde verduurzamen. Hiervoor is een zonnegevel ontwikkeld door ZigZagSolar met 30 geïntegreerde glas/glas zonnepanelen. Deze zijn door onze partner Metadecor aangebracht. Het resultaat is een energieleverende zonnegevel goed voor tientallen jaren duurzame en goedkope elektriciteit van meer dan 3.000 kWh per jaar. Met de bespaarde en de gegenereerde energie wordt de emissie van ongeveer 1.100 CO2, gelijk aan 80 bomen per jaar, vermeden.

Rotterdam wil koploper worden op het gebied van zonne-energie. Haar doelstelling is om 3,2 km2 aan zonnepanelen gerealiseerd te hebben in 2026. 

Rotterdam: de verticale stad!

Lees verder

Team uitje met Kerst

Het jaarlijkse uitje ter gelegenheid van Kerst was een groot succes. Dit jaar zijn we met het team en hun partners gaan beugelen in Heeze. De koffie en thee gingen vergezeld van heerlijk gebak. Wim hield daarna een enthousiaste speech waarin hij het afgelopen jaar memoreerde en vooruitblikte op het komende jaar. En na een inspirerende uitleg door twee leden van de Beugelvereniging gingen de teams 2 tegen 2 aan de slag. Beugelen is nog niet zo makkelijk maar wel ontzettend leuk! Dus een uitje wat in alle opzichten voor herhaling vatbaar is.
Lees verder

Nieuwe energieke solar gevel voor Verstegen!

Verstegen Spices & Sauces maakt op meerdere terreinen uitzonderlijke stappen om meer duurzame impact te creëren. Bijvoorbeeld door een unieke en eerlijke samenwerking met lokale boeren in de landen van oorsprong. Maar ook door het hoofdkantoor in Nederland op een bijzondere manier op een inspirerende manier te verduurzamen!

ZigZagSolar heeft de opdracht gekregen om de schil van het hoofdgebouw aan drie zijden op de meest efficiënte en elegante wijze van een zonnegevel te voorzien. Dit doen we met de gepatenteerde methode waarbij het zonnepaneel naar de zon gericht staat. Het decoratieve paneel is zo gepositioneerd dat deze middels reflectie van het licht naar het zonnepaneel voor een verbazend hoog rendement zorgt!

Het gebouw zal verder aan de buitenzijde zorgvuldig geïsoleerd worden. Dit omdat dit zorgt voor een veel hoger rendement dan de spouw te isoleren. Er ontstaat veel meer warmte isolerend vermogen doordat er een dikker pakket geplaatst kan worden. In de winter heb je minder energie nodig om het gebouw comfortabel te verwarmen, en in de zomer beschermt de buitengevel isolatie tegen de hitte. Het blijft daardoor veel koeler binnen.

Na een gedegen én gezamenlijke voorbereiding zal onze partner Metadecor deze week starten met het demonteren van de huidige beplating. Daarna wordt de isolatie gemonteerd. Wij verwachten in maart 2024 de energie leverende gevels feestelijk te kunnen opleveren.

Lees verder

ZigZagSolar is er trots op deel uit te maken van Team Klimaatneutraal Vastgoed Golfregio

Team Klimaatneutraal Vastgoed Golfregio tekende een convenant voor een driejarige samenwerking. Samen komen we tot geïntegreerde oplossingen voor de beste resultaten bij het ontwerpen en bouwen voor energie-efficiëntie in gebouwen.

ZigZagSolar is er trots op deel uit te maken van dit team. Dit team zal Nederland in de Golfregio vertegenwoordigen met de beste producten, technologieën en diensten die Nederland biedt voor het bestrijden van klimaatverandering, luchtvervuiling, netcongestie en de hoge kosten voor energie in de gebouwde omgeving. We zullen toekomstbestendige gebouwen met een hoge waarde creëren. ZigZagSolar brengt gepatenteerde betaalbare architectonische hoogwaardige zonnegevels met goed rendement voor energiezuinig bouwen.

Dit project en zijn teamleden worden ondersteund en onderschreven door de Nederlandse overheid: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Ambassade en Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in de Verenigde Arabische Emiraten, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees verder

RecAp – Resilient Cities Accelerator ProgramRecAp

ZigZagSolar is er trots op geselecteerd te zijn als deelnemer aan het RecAp – Resilient Cities Accelarator Program Batch III programma tijdens de PropTech Startup & Scaleup Europe Awards 2023 in Brussel.

 Ondersteund en gepromoot door de Europese Commissie, de voorzitter van het Europees Parlement, de voorzitter van het Europees Comité van de Regio’s, de vicevoorzitter van het Europees Economisch en Sociaal Comité en verschillende leden van het Europees Parlement. Georganiseerd door European PropTech Association – PropTech Lab (Belgium) House, FINNOVA (EU) en alle Europese PropTech/Contech Associations.

We bedanken de 70 juryleden uit 24 landen, de hoofdsponsor Prime Real Estate vertegenwoordigd door Grigor Hadjiev, en alle nationale PropTech Associations!

Lees verder

Heidag met het team ZigZagSolar

Heidag team ZigZagSolar

11 juli. Op een zeer zonnige dag verbleven we met ons team op de Kapellerput. Een prachtige locatie in Heeze waar we in een ontspannen sfeer hebben gebrainstormd over onze visie, doelen en stippen op de horizon. En natuurlijk is zo’n heidag ook een prima gelegenheid voor teambuilding.

Lees verder

Presentatie ‘The wonders of the ZigZag shape’ tijdens het Solar EMR event

Op 22 juni gaf Wim van de Wall zijn presentatie ‘The wonders of the ZigZag shape’ tijdens het Solar EMR event op de Chemelot Campus in Geleen. Het doel van deze middag was om de belangrijkste bevindingen van het SolarEMR-project te bespreken als het gaat om de integratie van PV in infrastructuur. Daarnaast kregen de aanwezigen de kans om de IIPV demonstrator zonnegeluidsscherm live te zien!

Een zonnegeluidsscherm biedt een mooie oplossing om op economisch aantrekkelijke wijze een mooi geluidscherm te plaatsen en om hiermee een mooie stap in de energietransitie te maken. 
Het blokkeert en neutraliseert de overlast van geluid door absorptie en is energieleverend door een efficiënt gebruik van de zonnepanelen.

Lees verder

Een dag op stap om de wonderen van de ZigZag vorm te bekijken

Op 9 juni ging Wim van de Wall een dag op pad met 3 EngD studenten van de Eindhoven University of Technology (begeleid door Jan-Jaap Koning en Riske Meijer) om de wonderen van de ZigZag-vorm te bekijken. In het lab van Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences gaven studenten een uitleg over het productieproces van het prototype van het zonnegeluidsscherm. Een geluidsscherm, die de overlast van geluid door absorptie blokkeert en neutraliseert, en met geïntegreerde zonnepanelen die energie leveren). De studenten, onder leiding van Fallon Colberts, lieten ook hun onderzoeksplan, de testopstelling en de eerste resultaten zien. Op Chemelot werd doorrs  Sven Mullendeeen uitleg gegeven bij de live demonstrator. Dit Solar EMR project wordt uitgevoerd met een bijdrage uit het Europese programma Interreg Euregio Maas-Rijn. Natuurlijk werd ook een tussenstop gemaakt om de ZigZagSolar zonnegevels van de flats Dempsey en Eisenhower in Sittard te bekijken.

Lees verder

Een fantastisch nieuw project!

Verstegen Spices & Sauces in Rotterdam heeft opmerkelijk mooie plannen voor de nabije toekomst. Het is de duurzame wens van Verstegen om drie van de vier gevels te benutten voor de opwekking van zonne-energie. Dit wordt op een bijzondere manier gerealiseerd!

Het betreft de aanpassing van de gevels van de bestaande Verstegen flat aan de Industrieweg 161 in Rotterdam. Deze is ingegeven door de noodzaak tot goede isolatie van dit kantoorgebouw en de wens tot energieopwekking op locatie.

Om zo veel mogelijk energie op te wekken wordt gebruik gemaakt van de zonnepanelen van ZigZagSolar in een aantrekkelijk design, mede ontworpen door GROUP A architects. Een nu al gasloos gebouw op weg naar een energie-neutrale toekomst. De montage is gepland later dit jaar en wordt verzorgd door onze partner Metadecor. Samen gaan we voor een geweldig resultaat!

Verstegen Spices & Sauces wil volledig CO2-neutraal worden en is bezig met een duurzame transformatie van de gehele plot, als onderdeel van de plannen voor het vergroenen van de Spaanse Polder.

Lees verder
  • 1
  • 2