Minder dan 0,14 Euro per kWh voor tenminste 25 jaar

Minder dan 0,14 Euro per kWh voor elektriciteit als vaste kostprijs voor tenminste 25 jaar lang, ongeacht inflatie of prijsstijgingen in de prijs voor elektriciteit! Voor vele gebouwen kan deze kostprijs van de gegenereerde elektriciteit zelfs lager uitvallen!

Deze energie kan geoogst worden met een zonnegevel van ZigZagSolar. Dit gevelsysteem biedt een betaalbare, goed geïsoleerde gevel, die de toekomstbestendigheid van het gebouw verhoogt. ZigZagSolar biedt een hoge elektrische opbrengst. Vooral in de uren dat zonnepanelen op het platte dak beperkt presteren: goede prestaties in ochtend, late middag, herfst, winter, lente. Een oostgevel levert al 2,5 uur vroeger energie dan een platte-dak-opstelling en een westgevel levert 2,5 uur langer energie dan een platte-dakopstelling. In december leveren de zonnepanelen van ZigZagSolar tot 100% meer energie dan zonnepanelen van een platte-dakopstelling. Dit maakt ZigZagSolar de slimmere keuze zodra saldering wegvalt.

ZigZagSolar is beschikbaar in alle kleuren en prints, met thermische isolatie, geschikt voor oost, zuid, west (en noord), voor nieuwbouw en renovatie, voor woningbouw en vrijwel elk ander type gebouw.

Team ZigZagSolar heeft al 10 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van gevelsystemen waarmee zonne-energie geoogst kan worden van mooie gevels. Er zijn telkens verbeteringen doorgevoerd. Zowel ‘quantum leaps’ als ‘marginal gains’ zijn mogelijk geweest dankzij voortdurende R&D en praktijk-ervaringen. Hierbij is ZigZagSolar goed ondersteund door bijvoorbeeld TNOEindhoven University of Technology, TUD, UU, Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied SciencesFontys University of Applied SciencesKiwa Nederland en vele andere partijen.

Er zijn inmiddels verschillende kleine en grote zonnegevels in Nederland geplaatst. Er is veel waardevolle informatie verzameld bij de plaatsing van de zonnegevel aan de Eisenhowerstraat bij ZOwonen (foto) en aan de Dempseystraat in Sittard bij Wonen Limburg. Absoluut een aanrader om te bezoeken. Team ZigZagSolar adviseert iedereen die aan de bouw of renovatie van een gevel denkt ook te denken over de kansen voor een zonnegevel. Zodra een traditionele niet-zonnegevel is geplaatst, dan duurt het tenminste 30 jaar voor de volgende kans om te profiteren van de winstgevendheid en een bijdrage te leveren aan de energie-transitie.

Zonnegevels kunnen esthetisch geïntegreerd worden in de stad voor een substantiële bijdrage aan de energietransitie zonder de weerstand tegen windmolens, zonneparken, kerncentrales. Door voortdurend te slijpen aan het ontwerp om de elektrische opbrengst te verhogen, levensduur te verlengen en de kostprijs te verlagen bieden we nu een mooi gevelsysteem dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan de strijd tegen klimaatverandering, luchtvervuiling, overbelasting van het elektriciteitsnet en de hoge kostprijs van elektriciteit. www.zigzagsolar.nl
#beng #nzeb #vangaslos #nulopdemeter #uptempo#bipv #bipvnederland #vve #aedes #zigzagsolar

Lees verder

Rabo Innovatielening

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat ZigZagSolar aanspraak heeft mogen maken op de Rabo Innovatielening, een financiering gericht op innovatie en ontwikkeling.

Wim van de Wall, directeur ZigZagSolar

“De zonnepanelen in ZigZagSolar leveren nog meer energie dan de zonnepanelen op het dak. We staan nog maar aan het begin van de ommekeer in de gevelbouw! Dankzij de innovatielening kunnen we onze prestaties verbeteren en mooie stappen zetten naar het succes met onze gepatenteerde ZigZagSolar-technologie. We kunnen niet wachten om de nieuwste ontwikkelingen met jullie te delen”.

Over ZigZagSolar

ZigZagSolar zonnegevels maken het mogelijk om in stedelijke omgevingen op een fraaie manier energie op te wekken. Het zijn de eerste gebouw-geïntegreerde zonnegevels die zowel maximaal rendement als volledige architectonische vrijheid bieden. Dé nieuwe generatie zonnegevels!

Michel Ziekman, Startup & Scale-up banker

“ZigZagSolar draagt door middel van een mooie innovatie bij aan de vermindering van het gebruik van fossiele grondstoffen en overbelasting van het elektriciteitsnet met een betaalbare oplossing. Ook Rabobank ziet de maatschappelijke noodzaak om te verduurzamen en kansen tot het opwekken van duurzame energie. Ik ben ervan overtuigd dat ZigZagSolar een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de energietransitie”.

 Over het Rabobank Startup & Scale-up Team

Startups en Scale-ups zijn door hun innovatiekracht vernieuwers van de economie, dragen in een belangrijke mate bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en zijn een belangrijke motor voor de groei van de economie en werkgelegenheid in Nederland. Het Startup & Scale-up Team van Rabobank helpt ondernemers die geloven in deze zelfde missie duurzaam te groeien door het openstellen van (internationaal) netwerk, kennis en financiering. Kijk voor meer informatie op rabobank.nl/startup-scaleup.

Lees verder

Goeie kop in de krant!

In het Eindhovens Dagblad verteld Frank Bartelen meer over de Zonnegevel in Sittard.

Waarom solar op gevels? Er zijn véél voordelen en feitelijk is het oogsten van energie op gevels in steden broodnodig en realistisch. Een interessant stuk.

Tim van Boxtel beschrijft de mogelijkheden van de eveneens Brabantse Kameleon Solar en natuurlijk ZigZagSolar

Lees verder

Hoe kunnen we ons beschermen tegen de stijgende prijzen voor elektriciteit?

Kan dit ook als u in een appartement woont?
Bestaat er een nieuwe oplossing die u nog niet kent?

De kosten voor elektriciteit stijgen sterk en dat voel je. De inflatiecijfers voorspellen weinig goeds. Iedereen is gebaat bij een solide bescherming tegen de stijgende kosten voor elektriciteit.

We willen luchtvervuiling en stikstof verminderen, klimaatverandering tegengaan en we willen voorbereid zijn op de omslag naar betaalbaar elektrisch rijden, elektrisch koken en elektrisch verwarmen. Bij voorkeur in een mooie woning, in een mooie omgeving.

De brabantse high-tech bedrijven ZigZagSolar en Kameleon maken dit mogelijk.

ZigZagSolar uit Eindhoven en Kameleon uit Roosendaal hebben met succes bewezen dat de zon véél meer te bieden heeft dan gedacht. Beide bedrijven bieden een mooie gevel die schone energie opwekt.

Wie wil er nu nog een traditionele gevel?

Het Eindhovense ZigZagSolar biedt zonnegevels voor gebouwen met meer dan 3 verdiepingen. Een voorbijganger ziet een mooie gekleurde gevel, eventueel met een afbeelding. Vrijwel onzichtbaar zijn speciale zonnepanelen geïntegreerd. Het zonlicht dat op de gekleurde panelen valt wordt gereflecteerd naar de zonnepanelen voor een uitzonderlijk hoog rendement. ,,De zonnepanelen zijn alleen zichtbaar als je een vogel bent of op het balkon staat’’, vertelt Frank Bartelen. Hij spreekt over een nauwelijks te evenaren 100 kilowattuur energie per vierkante meter per jaar. Dit tegen een meerprijs van  ongeveer 125 euro per vierkante meter boven de prijs van een traditionele gevel. Dit maakt het concept financieel aantrekkelijk voor zowel nieuwbouw als  renovatie, voor woningbouw en commerciële bouw.

ZigZagSolar is beschikbaar in een passende kleur, in een print of met een afbeelding. ZigZagSolar integreert thermische isolatie zodat warmteverlies wordt voorkomen. Het is een volwaardige gevel die zichzelf terugverdient. Zo is in Sittard vorig jaar een gevel van een flat bekleed met ‘street art’. Een print die door de bewoners zelf werd uitgekozen. In totaal produceert ZigZagSolar bij dit gebouw 16.000 kilowattuur per jaar!

ZigZagSolar kan supersnel economisch en mooi een substantiële bijdrage leveren aan de energietransitie. Zonder horizonvervuiling, zonder gebruik van landbouwgrond, zonder ongewenste geluiden en zonder gigantische investeringen. ZigZagSolar levert een bijdrage aan de strijd tegen een ongezonde afhankelijkheid van risicovolle import, tegen klimaatverandering, tegen overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen luchtvervuiling en de uitstoot van stikstof en tegen de hoge kosten voor elektriciteit.

Frank Bartelen vindt het belangrijk om de zonne-energie op te wekken op de plaats daar waar deze gebruikt wordt. ,,Zodat we straks niet overal in Nederland struikelen over de zonneweides en kabels.’’

De bewoners van de gebouwen met de zonnegevels zijn blij met de verlaging van de kosten voor energie en zijn erg tevreden over het mooie gevelbeeld.

Lees verder