Jazeker, ten behoeve van het patent is een uitgebreid patentonderzoeken uitgevoerd om vast te stellen of dergelijke systemen al bestaan. In dit onderzoek is het bestaan van deze systemen niet gebleken. Wij kunnen daarom vertrouwen op het patent.

De hoogte van een module en de hoeken van de panelen zijn aan te passen per project. De keuzes zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte, de esthetische voorwaarden en het optimale te behalen rendement. Een veel gebruikte breedte is 1.840 mm per cassette. Er kunnen kleinere varianten worden gemaakt met zonnepanelen op maat.  

De hoek tussen het zonnepaneel en het reflectiepaneel kan zo worden gekozen dat het zonnepaneel optimaal rendeert en het verticale vlak naar wens kan worden uitgevuld. 
De hoogte van de cassettes zal tussen de 600 en 700 mm liggen om optimaal te renderen. Uiteraard kan hiervan worden afgeweken, maar dat gaat ten koste van het rendement. 
In de breedte kunnen gedeeltelijk dummy’s worden toegepast die het mogelijk maken om een passend voegenbeeld te creëren. 
Er zijn zelfs hoekelementen beschikbaar om naadloos de hoek van het pand om te gaan.

Afhankelijk van de noodzakelijke ophangconstructie en keuze van decoratief paneel ongeveer 20 kilo per m2.
Dit staat los van een eventuele extra windlast op de gevel. Onze constructeur speelt daarbij een leidende rol.

Het reflectiepaneel kan bestaan uit allerlei materialen. Denk aan aluminiumcomposiet, aluminium, glas, keramiek, steen, HPL of Cortenstaal. Geprint, embossed of geperforeerd. Deze decoratieve panelen kunnen bovendien gemaakt worden in elke gewenste kleur. Denk aan plaatmaterialen van Trespa, Rockpanel, Alucobond en Eternit.

Een gebouw kan helemaal in de exacte huisstijlkleur verpakt worden, zonder onacceptabele kleurverschillen.
Door middel van printen kan er ook een mooi patroon, gevelgroet of urban art kunstwerk afgebeeld worden.

Voor de onderconstructie wordt gebruik gemaakt van een solide gevelmontagesysteem, gebaseerd op gangbare en bewezen bevestigingstechnieken voor gevels.
Horizontale en verticale profielen garanderen een perfect vlakke constructie en maken eenvoudige installatie mogelijk.

Uiteraard, de ZigZagSolar zonnegevel is ontworpen als ‘geventileerde gevel’.
Zo kan bij een renovatie (extra) isolatie worden toegevoegd én energie worden opgewekt.

De ZigZagSolar zonnegevel is ontworpen als ‘geventileerde gevel’ en kan onderdeel zijn van de buitenschil met een hoge isolatiewaarde. 

Afhankelijk van het soort omvormer dat men toepast, worden er kabels door de muur of het dak naar binnen geleid. Erkende installateurs zorgen voor aparte elektriciteitsgroep(en) in de meterkast, waardoor het systeem onderdeel wordt van het bestaande elektriciteitscircuit.

  • We verzorgen de installatie (DC-deel) tot en met de omvormers. 
  • Erkende installateurs zorgen voor de aansluiting van de omvormers op het elektriciteitsnet
    (AC-deel).

Dit is financieel gunstiger, immers minder ‘dummy’s’ en hoekelementen, maar geeft minder mogelijkheden voor wat betreft een eventuele afbeelding. Daarnaast zal die vrijgelaten hoek ook moet worden afgewerkt en eventueel geïsoleerd.

De wand achter de cassettes is niet meer zichtbaar, dus schilderen is niet nodig.

Dat is technisch mogelijk, maar stelt wel eisen aan de repetitiehoogte van de cassettes om bij ramen e.d. goed uit te komen.
Ook zal het aantal dummy’s toenemen.

Het is een optie om de isolatie, in de kwaliteit en waardes die gewenst zijn, rondom nieuw aan te brengen.
Dat zou het energieverbruik natuurlijk ten goede komen.

Op een aluminiumcomposietplaat is in principe niet te printen, althans niet op de platen die wij vanwege hun sterkte en brandwerendheid toepassen. Printen kan bijvoorbeeld wel op een speciale aluminium plaat zoals bijvoorbeeld gebruikt bij Honeycomb panelen.