Gevelrenovatie

De gevel van een gebouw behoort absoluut tot de meest kwetsbare onderdelen. Het is het gedeelte wat voortdurend in contact staat met de weersinvloeden. Wanneer uw gevel door de loop der jaren heen grijs en grauw is geworden is het tijd voor een gevelrenovatie.

Wanneer daarbij blijkt dat het materiaal de tand des tijds niet goed heeft doorstaan is het tijd voor een volgende stap: een gevelrenovatie.

dempsey flat

Wat is gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is het herstellen van gevels. Dit gevelherstel zorgt ervoor dat de gevel weer in goede conditie is en lange tijd meegaat. Gevelrenovatie is van belang om verdere schade aan uw gevel te voorkomen.

Waarom gevelrenovatie?

Een slecht onderhouden of beschadigde gevel doet natuurlijk niet veel goeds voor de uitstraling van een gebouw of bedrijfspand. Maar, belangrijker nog, een gevel die in slechte staat verkeert kan verschillende problemen met zich mee brengen zoals vochtproblemen, een verlaagde isolatiewaarde en een mindere woningwaarde.

Scheuren in de gevel? Schade aan gevelstenen of afbrokkelende voegen?

Het gebouw is niet of minder beschermd met een beschadigde gevel. Laat daarom op tijd de gevel renoveren. Zo is het gebouw weer goed beschermd tegen weersinvloeden, vocht en kou en zorgt het dus voor een beter binnenklimaat. Een woning met een beter binnenklimaat is een stuk veiliger voor de bewoners.

Doordat vocht en schimmel geen kans krijgen om het gebouw binnen te dringen zult u minder bacteriën in het gebouw hebben en krijgt u daardoor een betere gezondheid.
Ook ziet de gevel er weer als nieuw uit wat resulteert in een hogere woningwaarde.

Er zijn diverse mogelijkheden om je gevel te renoveren.

Welk type gevelrenovatie nodig is, is afhankelijk van de staat waarin de gevel verkeert. Maar soms is de schade zo groot dat het beter is om de gehele gevel opnieuw te laten bekleden.

Een gevel die in een slechte conditie is zorgt ervoor dat uw gebouw instabiel wordt. De stenen die los zitten en het voegsel wat er tussenuit valt zorgen ervoor dat de draagkracht van het gebouw een stuk minder veilig wordt. Het is om die reden dat een gevel die gerenoveerd is uw gebouw een stuk stabieler maakt dan een gevel die in de oude staat is.

Zonnepanelen als gevelbekleding zijn een hele goede optie omdat je dan meteen ook energie genereert!

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit.

Met deze opstelling genereren onze zonnegevels het maximale rendement en kan gedurende het hele jaar gebruik worden gemaakt van het zonlicht.

zonnegevels techniek

Omgevingsvergunning

Een gevelrenovatie moet worden gemeld bij de gemeente. De welstandscommissie moet een akkoord geven voor een gevelrenovatie wanneer blijkt dat het uiterlijk van het gebouw teveel wordt veranderd hierdoor.

Bij het aanvragen van een dergelijke vergunning kunnen wij u adviseren.

Gebruik van fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Door de zonnegevel te gebruiken als energieleverancier reduceren we het gebruik van fossiele grondstoffen.
Ongekende ontwerpmogelijkheden ZigZag

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Door gebruik te maken van verborgen zonnepanelen op de gevel gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving en met een aanpasbare repetitiehoogte.

De ‘verdiengevel’

Een traditionele gevel kost alleen maar geld door de investering, jaarlijkse kosten voor inspectie, onderhoud, reparatie, rente en risico. Een ZigZagSolar zonnegevel levert geld op.

Op basis van onze unieke constructie en uitvoering garanderen wij de laagste investeringskosten per gegenereerde kWh.

Projecten

De Dempsey flat gevelrenovatie

Dempsey

In opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg zijn in december 2021 twee gevels aan de Dempsey flat in Sittard bekleed met ZigZagSolar. Een bijzonder project met een fantastisch resultaat.

De bewoners van de flat mochten zelf kiezen uit een aantal ‘street art’ varianten, welke zijn uitvergroot op de gevel. Er is een weersbestendige print aangebracht op de decoratieve reflectie-panelen.

Opdrachtgever

Wonen Limburg

Datum

December 2021
Eisenhower toren

Eisenhouwer

In oktober 2017 is de ZigZagSolar-gevel aan de Eisenhowerstraat in Sittard opgeleverd.

Het gebouw is eigendom van Woningbouwcorporatie ZOwonen. ZOwonen stond voor de keuze om te slopen of te renoveren.

ZigZagSolar heeft de zuidgevel van de Eisenhowerflat verfraaid en passend geïntegreerd in de omgeving.

Opdrachtgever

Gemeente Sittard-Geleen

Datum

Medio 2021
Zonnegevel de klomp Heerlen

De Klomp

Aan het Q-Park gebouw aan de Klompstraat is in samenwerking de Gemeente Heerlen door ZigZagSolar een nieuw architectonisch en innovatief gevelsysteem geplaatst.

De energie die hiermee wordt opgewekt zorgt voor de stroomvoorziening in de algemene ruimte.

Opdrachtgever

Gemeente Heerlen

Datum

Medio 2021

Stappenplan

Zo gaan we te werk.

1. Kennismaking & Inventarisatie

Een eerste adviesgesprek waarin we uw behoeftes in kaart brengen en toelichten wat de mogelijkheden met onze zonnegevels zijn. We kunnen u direct laten weten of ZigZagSolar passend is voor uw project.

2. Quickscan

Via onze vrijblijvende Quickscan berekenen wij voor uw project de potentiële energieopwekking van de zonnegevels, geven we u een budgetindicatie en een specificatie van de opbrengst.

3. U bent enthousiast

U geeft een akkoord om het project verder uit te werken.

4. Projectscan

Met de noodzakelijke informatie die we verzameld hebben maken we een Projectscan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd kunnen worden in de zonnegevel. We geven u een compleet overzicht hoe het eruit kan komen te zien en welke kosten en opbrengsten u kunt verwachten.

5. Details doorspreken

Bent u enthousiast over onze Projectscan, dan hebben we contact hoe een stappenplan voor het vervolg eruit kan komen te zien. Wij hebben geleerd dat de stappen na de Projectscan in de meeste gevallen maatwerk betreft. Wij zullen u naar wens volledig ontzorgen en brengen een passende offerte uit.

6. Project start

Na uw akkoord op de offerte start het zonnegevel project en gaan we aan de slag met de uitwerking van de details. Zowel visueel, bouwtechnisch als dat het aan alle wet- en regelgeving voldoet.

7. Uitvoering

ZigZagSolar verzorgt de projectbegeleiding en de begeleiding op de bouw.

8. Oplevering

Een feestelijke opening van weer een nieuwe duurzame gevel! En een overdracht van de documenten zoals de gebruiksaanwijzing, de garanties en de certificeringen.

9. Nazorg

Wij informeren u over wat er aan installatie en onderhoud noodzakelijk is, zodat de zonnegevel optimaal blijft presteren. Wij staan ook na de oplevering van de gevel voor u klaar.

Contactformulier

Vul s.v.p. onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk hierop reageren.

Neem contact op voor een vrijblijvende quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken.