Minder dan 0,14 Euro per kWh voor elektriciteit als vaste kostprijs voor tenminste 25 jaar lang, ongeacht inflatie of prijsstijgingen in de prijs voor elektriciteit! Voor vele gebouwen kan deze kostprijs van de gegenereerde elektriciteit zelfs lager uitvallen!

Deze energie kan geoogst worden met een zonnegevel van ZigZagSolar. Dit gevelsysteem biedt een betaalbare, goed geïsoleerde gevel, die de toekomstbestendigheid van het gebouw verhoogt. ZigZagSolar biedt een hoge elektrische opbrengst. Vooral in de uren dat zonnepanelen op het platte dak beperkt presteren: goede prestaties in ochtend, late middag, herfst, winter, lente. Een oostgevel levert al 2,5 uur vroeger energie dan een platte-dak-opstelling en een westgevel levert 2,5 uur langer energie dan een platte-dakopstelling. In december leveren de zonnepanelen van ZigZagSolar tot 100% meer energie dan zonnepanelen van een platte-dakopstelling. Dit maakt ZigZagSolar de slimmere keuze zodra saldering wegvalt.

ZigZagSolar is beschikbaar in alle kleuren en prints, met thermische isolatie, geschikt voor oost, zuid, west (en noord), voor nieuwbouw en renovatie, voor woningbouw en vrijwel elk ander type gebouw.

Team ZigZagSolar heeft al 10 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van gevelsystemen waarmee zonne-energie geoogst kan worden van mooie gevels. Er zijn telkens verbeteringen doorgevoerd. Zowel ‘quantum leaps’ als ‘marginal gains’ zijn mogelijk geweest dankzij voortdurende R&D en praktijk-ervaringen. Hierbij is ZigZagSolar goed ondersteund door bijvoorbeeld TNO, Eindhoven University of Tecvhnology, TNO, TUD, UU, SGS, Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences, Fontys University of Applied Sciences, Kiwa Nederland en vele andere partijen.

Er zijn inmiddels verschillende kleine en grote zonnegevels in Nederland geplaatst. Er is veel waardevolle informatie verzameld bij de plaatsing van de zonnegevel aan de Eisenhowerstraat bij ZOwonen en aan de Dempseystraat in Sittard bij Wonen Limburg. Absoluut een aanrader om te bezoeken. Team ZigZagSolar adviseert iedereen die aan de bouw of renovatie van een gevel denkt ook te denken over de kansen voor een zonnegevel. Zodra een traditionele niet-zonnegevel is geplaatst, dan duurt het tenminste 30 jaar voor de volgende kans om te profiteren van de winstgevendheid en een bijdrage te leveren aan de energie-transitie.

Zonnegevels kunnen esthetisch geïntegreerd worden in de stad voor een substantiële bijdrage aan de energietransitie zonder de weerstand tegen windmolens, zonneparken, kerncentrales. Door voortdurend te slijpen aan het ontwerp om de elektrische opbrengst te verhogen, levensduur te verlengen en de kostprijs te verlagen bieden we nu een mooi gevelsysteem dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan de strijd tegen klimaatverandering, luchtvervuiling, overbelasting van het elektriciteitsnet en de hoge kostprijs van elektriciteit.