Verstegen Spices & Sauces maakt op meerdere terreinen uitzonderlijke stappen om meer duurzame impact te creëren. Bijvoorbeeld door een unieke en eerlijke samenwerking met lokale boeren in de landen van oorsprong. Maar ook door het hoofdkantoor in Nederland op een bijzondere manier op een inspirerende manier te verduurzamen!

ZigZagSolar heeft de opdracht gekregen om de schil van het hoofdgebouw aan drie zijden op de meest efficiënte en elegante wijze van een zonnegevel te voorzien. Dit doen we met de gepatenteerde methode waarbij het zonnepaneel naar de zon gericht staat. Het decoratieve paneel is zo gepositioneerd dat deze middels reflectie van het licht naar het zonnepaneel voor een verbazend hoog rendement zorgt!

Het gebouw zal verder aan de buitenzijde zorgvuldig geïsoleerd worden. Dit omdat dit zorgt voor een veel hoger rendement dan de spouw te isoleren. Er ontstaat veel meer warmte isolerend vermogen doordat er een dikker pakket geplaatst kan worden. In de winter heb je minder energie nodig om het gebouw comfortabel te verwarmen, en in de zomer beschermt de buitengevel isolatie tegen de hitte. Het blijft daardoor veel koeler binnen.

Na een gedegen én gezamenlijke voorbereiding zal onze partner Metadecor deze week starten met het demonteren van de huidige beplating. Daarna wordt de isolatie gemonteerd. Wij verwachten in maart 2024 de energie leverende gevels feestelijk te kunnen opleveren.