Het verdienmodel van zonnepanelen verandert! Vergeet de achterhaalde berekeningen! Bent u voorbereid op ’the Duck-Curve’? ZigZagSolar zal toelichten waarom betaalbare high-tech zonnegevels een belangrijke rol gaan spelen bij de energie-transitie.
Tot nu toe was ZigZagSolar vooral bekend van de gevelprojecten voor de sociale woningbouw. Hier kan ZigZagSolar immers mooi en financieel aantrekkelijk zonne-energie leveren aan de corporatie en de huurders. Nieuw is ‘The Duck-Curve’. Deze leidt er toe dat ZigZagSolar ook steeds interessanter wordt voor een betaalbare betrouwbare energievoorziening van bedrijventerreinen. ‘The Duck-Curve’ beschrijft hoe de waarde van elektriciteit steeds meer afhangt van het tijdstip op de dag dat deze aangeboden of gevraagd wordt. Hoe meer zonnepanelen op een plat dak op een bedrijventerrein, hoe lager de waarde van elektriciteit op het midden van een zonnige zomerse dag. Zonnepanelen op platte daken leveren weinig zonne-energie in de vroege ochtend, late middag, herfst, winter en lente. De high-tech zonnegevel van ZigZagSolar kan juist in deze uren veel meer zonne-energie oogsten dan zonnepanelen op een plat dak. Gelijktijdig wordt daarmee de overbelasting van het elektriciteitsnet beperkt. Wij willen u graag uitleggen hoe ZigZagSolar dit realiseert. Tijdens het Energiefestival van de provincie Noord-Brabant op 20 oktober in s’Hertogenbosch willen we dit graag uitleggen. Natuurlijk kunt u ons altijd contacteren voor meer informatie.

Met het Energiefestival op 20 oktober 2022 wil de provincie Noord-Brabant het professionele Brabantse energienetwerk samenbrengen. Dus ben jij initiatiefnemer, betrokken bij een RES,
ambtenaar of bestuurder, werkzaam bij een woningcorporatie, een kennisinstelling, maatschappelijke organisatie of op een andere manier bij een energie-initiatief betrokken? Op het Energiefestival brengen we zoveel mogelijk kennis samen op één plek.
Energieprofessionals uit de hele provincie zijn aanwezig om kennis en inspiratie uit te wisselen. Doe nieuwe contacten op, ga in gesprek en stel je vragen, leer van andere professionals in de break-out sessies en ga vol inspiratie weer naar huis. Stel je eigen dag samen met de programmaonderdelen die jou aanspreken.
Het Energiefestival 2022 – Brabant staat aan, jij ook?
Datum: 20 oktober 2022 Tijd: van 09.30 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur) Plaats: 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch.