Bij hoogbouw is het dakoppervlak relatief klein ten opzichte van het geveloppervlak. Bovendien wordt het vaak gebruikt voor installaties, die het beschikbare en schaduwvrije oppervlak nog kleiner maken. 

Een zonnepaneel behaalt het maximale rendement als het optimaal gericht is naar de zon op het moment dat deze hoog staat: rond de middag en op de warmste dagen van het jaar. Maar de vraag naar elektriciteit is het hoogst wanneer de zon lager staat: als iedereen ’s morgens de dag opstart of in de winter liever binnenblijft.  
Juist dan willen we zo veel mogelijk van de beschikbare zonne-energie gebruikmaken. De ZigZagSolar zonnegevel combineert beide situaties in één product door zijn unieke reflectietechnologie:

 

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit. Gedurende elke maand van het stookseizoen levert een zonnepaneel in ZigZagSolar een hogere opbrengst dan een zonnepaneel op een plat dak. In december zelfs de dubbele hoeveelheid! Ideaal voor de combinatie met een warmtepomp of elektrisch rijden.

Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.