Bij hoogbouw is het dakoppervlak relatief klein ten opzichte van het geveloppervlak. Bovendien wordt het vaak gebruikt voor installaties, die het beschikbare en schaduwvrije oppervlak nog kleiner maken. 

Een zonnepaneel behaalt het maximale rendement als het optimaal gericht is naar de zon op het moment dat deze hoog staat: rond de middag en op de warmste dagen van het jaar. Maar de vraag naar elektriciteit is het hoogst wanneer de zon lager staat: als iedereen ’s morgens de dag opstart of in de winter liever binnenblijft.  
Juist dan willen we zo veel mogelijk van de beschikbare zonne-energie gebruikmaken. De ZigZagSolar zonnegevel combineert beide situaties in één product door zijn unieke reflectietechnologie:

 

De zonnepanelen zijn gericht naar de zon, om het maximale rendement te benutten. Het andere deel van de ZigZag bestaat uit een decoratief paneel dat het licht reflecteert, zodat het alsnog omgezet wordt in energie. Met deze opstelling kan met de juiste hoeken het maximale rendement worden behaald. 

Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.