De zonnegevels van ZigZagSolar

Een zonnepaneel behaalt zijn maximale rendement als het gericht is naar de zon op het moment dat deze maximaal licht genereert: tussen de middag en op de warmste dagen van het jaar. De vraag naar elektriciteit is echter het hoogst wanneer de zon lager staat: wanneer iedereen ’s morgens de dag opstart of in de winter liever binnenblijft.

De ZigZagSolar zonnegevel combineert deze twee situaties in één product!

Op basis van onze unieke constructie en uitvoering garanderen wij de laagste investeringskosten per gegenereerde kWh.

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Door de gevel te gebruiken als energieleverancier reduceren we het gebruik van fossiele grondstoffen.

Optimale oriëntatie

Optimale oriëntatie

Levert energie als je het nodig hebt – ‘s-winters, tijdens korte en donkere dagen.

Ontwerpvrijheid

Ontwerpvrijheid

Talloze ontwerp mogelijkheden – van een aanpasbare repetitiehoogte tot volledige vrijheid in de keuze van het decoratieve materiaal.

De ‘verdiengevel’

Een traditionele gevel kost alleen maar geld door de investering, jaarlijkse kosten voor inspectie, onderhoud, reparatie, rente en risico. Een ZigZagSolar zonnegevel levert geld op.

Neem contact met ons op voor een berekening van de opbrengsten voor uw gebouw of download de whitepaper voor meer informatie!

Benieuwd naar de mogelijkheden van ZigZagSolar?

Download een van onze whitepapers. Of neem direct contact met ons op om een adviesgesprek in te plannen.

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Ongekende ontwerpmogelijkheden

door gebruik te maken van verborgen zonnepanelen gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving.

Slimme engeneering

Slimme engeneering

zorgt voor efficiënt materiaalgebruik en eenvoudige assemblage. Voor onderhoud- en schoonmaakactiviteiten van de gevel wordt een opsluit-profiel aan de voorkant van het PV-paneel toegepast als stootrand bij inspectie, onderhoud en schoonmaak.
zonnegevels

Bewezen technologie

Bewezen technologie

wordt gebruikt voor een solide gevel montage systeem, gebaseerd op bevestigingstechnieken van aluminium gevel cassettes. Horizontale en verticale profielen worden gebruikt om een vlakke achterconstructie te garanderen en een eenvoudige installatie mogelijk te maken.

De nieuwe generatie zonnegevels

De ZigZagSolar zonnegevel combineert twee situaties in één product.

Een zonnepaneel behaalt het maximale rendement als het gericht is naar de zon op het moment dat deze hoog staat: rond de middag en op de warmste dagen van het jaar.

Maar de vraag naar elektriciteit is het hoogst wanneer de zon lager staat: als iedereen ’s morgens de dag opstart of in de winter liever binnen blijft. Juist dan willen we zoveel mogelijk van de beschikbare zonne-energie gebruik maken.

De ZigZagSolar zonnegevel combineert beide situaties in één product.

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit.

Gedurende elke maand van het stookseizoen levert een zonnepaneel in ZigZagSolar een hogere opbrengst dan een zonnepaneel op een plat dak. In december zelfs de dubbele hoeveelheid! Ideaal voor de combinatie met een warmtepomp of elektrisch rijden.

Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.

Dit zorgt voor een 50% hoger elektrisch rendement in vergelijking met een verticale zonnegevel. Bijzonder is dat de ZigZagSolar tot 100% hoger rendement levert in december ten opzichte van zonnepanelen in een dak-opstelling. Dat komt mooi uit, want precies op dat moment van het jaar ligt de grootste uitdaging voor de energie-transitie.

Maximale architectonische vrijheid

Het reflectiepaneel van een ZigZagSolar zonnegevel kan bestaan uit allerlei materialen. Denk aan aluminium composiet, aluminium, glas, keramiek, steen, HPL of Cortenstaal. Geprint, embossed of geperforeerd.

Deze decoratieve panelen kunnen bovendien gemaakt worden in elke gewenste kleur, waardoor de architect maximale ontwerpvrijheid heeft.

demseyflat voorbeeld

Het is mogelijk om op de decoratieve panelen te printen. Zo kan een gebouw helemaal in de exacte huisstijlkleur verpakt worden, zonder onacceptabele kleurverschillen. Door middel van printen kan er ook een mooi patroon, gevelgroet of urban art kunstwerk afgebeeld worden.

De hoek tussen het zonnepaneel en het reflectiepaneel kan zo worden gekozen dat het zonnepaneel optimaal rendeert en het verticale vlak naar wens kan worden uitgevuld. De hoogte van de cassettes kan traploos worden ingesteld tussen 500 en 100 mm. In de breedte kunnen gedeeltelijk dummies worden toegepast die het mogelijk maken om een passend voegen beeld te creëren. Er zijn zelfs hoekelementen beschikbaar om naadloos de hoek van het pand om te gaan.

We bieden hiermee een nieuwe oplossing die het werk van architecten positief beïnvloedt: we maken het gemakkelijk aantrekkelijk en rendabel om zonnegevels in te zetten.

ZigZagSolar heeft zich al bewezen in een aantal succesvolle projecten.

De hoogte van een module en de hoeken van de panelen zijn aan te passen per project. De keuzes zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte, de esthetische voorwaarden en het optimale te behalen rendement.

Een veel gebruikte breedte is 1840 mm per cassette. Er kunnen kleinere varianten zonnegevels worden gemaakt met zonnepanelen op maat.

Slimme engineering en circulariteit

Slimme engineering zorgt voor efficiënt gebruik van materiaal, eenvoudige assemblage, montage, inspectie, reparatie, vervanging, hergebruik en recyclage. De robuuste stootrand aan de neus van ZigZagSolar maakt onderhoud en reiniging mogelijk.

In het kader van circulariteit is in het ontwerp het volgende in acht genomen:

 • Alle onderdelen zijn demontabel en vervangbaar.
 • Bij defecten kunnen alle onderdelen op locatie worden bereikt voor reparatie of vervanging.
 • Er wordt geen lijm gebruikt.
 • Er wordt niet op de zonnepanelen geprint, waardoor ze efficiënter , gemakkelijker te recycleren of opnieuw te gebruiken zijn.
 • Het gebruik van schadelijke materialen wordt zo veel mogelijk geminimaliseerd.
 • In samenwerking met Hogeschool Zuyd en New Horizon werkt ZigZagSolar aan het verder optimaliseren van de circulariteit van het product.
Zonnegevel de klomp Heerlen

De voordelen op een rij

 • De enige gevel die zichzelf terugverdient.
 • Hoogste rendement zonnegevel.
 • Maximale ontwerpvrijheid.
 • Circulair ontwerp.
 • Gebruik van gevalideerde software en de meest nauwkeurige voorspelbaarheid in opbrengst.
 • Aanleveren projectscan door ZigZagSolar.
 • Ondersteuning in engineering.
 • Projectbegeleiding door ZigZagSolar.

Stappenplan

Zo gaan we te werk.

1. Kennismaking & Inventarisatie

Een eerste adviesgesprek waarin we uw behoeftes in kaart brengen en toelichten wat de mogelijkheden zijn. We kunnen u direct laten weten of ZigZagSolar passend is voor uw project.

2. Quickscan

Via onze vrijblijvende Quickscan berekenen wij voor uw project de potentiële energieopwekking van de gevels, geven we u een budgetindicatie en een specificatie van de opbrengst.

3. U bent enthousiast

U geeft een akkoord om het project verder uit te werken.

4. Projectscan

Met de noodzakelijke informatie die we verzameld hebben maken we een Projectscan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd kunnen worden in de gevel. We geven u een compleet overzicht hoe het eruit kan komen te zien en welke kosten en opbrengsten u kunt verwachten.

5. Details doorspreken

Bent u enthousiast over onze Projectscan, dan hebben we contact hoe een stappenplan voor het vervolg eruit kan komen te zien. Wij hebben geleerd dat de stappen na de Projectscan in de meeste gevallen maatwerk betreft. Wij zullen u naar wens volledig ontzorgen en brengen een passende offerte uit.

6. Project start

Na uw akkoord op de offerte start het project en gaan we aan de slag met de uitwerking van de details. Zowel visueel, bouwtechnisch als dat het aan alle wet- en regelgeving voldoet.

7. Uitvoering

ZigZagSolar verzorgt de projectbegeleiding en de begeleiding op de bouw.

8. Oplevering

Een feestelijke opening van weer een nieuwe duurzame gevel! En een overdracht van de documenten zoals de gebruiksaanwijzing, de garanties en de certificeringen.

9. Nazorg

Wij informeren u over wat er aan installatie en onderhoud noodzakelijk is, zodat de gevel optimaal blijft presteren. Indien nodig staan wij ook na de oplevering van de gevel voor u klaar.

Contactformulier

Vul s.v.p. onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk hierop reageren.

Neem contact op voor een vrijblijvende quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht in wat ZigZagSolar voor uw vastgoed kan betekenen.