De zonnegevels van ZigZagSolar

Een zonnepaneel op een plat dak behaalt zijn maximale opbrengst als het loodrecht gericht is naar de zon op het moment dat deze maximaal licht genereert: tussen de middag en op de warmste dagen van het jaar. De vraag naar elektriciteit is echter het hoogst wanneer de zon lager staat: wanneer iedereen ’s morgens de dag opstart, zich voorbereidt op de avond of in de winter liever binnenblijft. Daarom zijn er de ZigZagSolar zonnegevels/ zonnepanelen gevels.

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit.

Met deze opstelling genereren onze zonnepanelen gevels het maximale rendement en kan gedurende het hele jaar gebruik worden gemaakt van het zonlicht.

zonnegevels techniek
Gebruik van fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Vermindering gebruik fossiele grondstoffen

Door de zonnegevel te gebruiken als energieleverancier reduceren we het gebruik van fossiele grondstoffen.
Optimale oriëntatie voor zonnegevels

Optimale oriëntatie met onze zonnegevels

Optimale oriëntatie met onze zonnegevels

De zonnepanelen gevels leveren energie op in de uren waarin de energie het meest nodig is: 's ochtends vroeg, laat in de middag en tijdens alle maanden van het stookseizoen.

De ‘verdiengevel’

Een traditionele gevel kost alleen maar geld door de investering, jaarlijkse kosten voor inspectie, onderhoud, reparatie, rente en risico. Een ZigZagSolar zonnegevel levert geld op.

Op basis van onze unieke constructie en uitvoering garanderen wij de laagste investeringskosten per gegenereerde kWh met onze zonnepanelen gevels.

Zonnepanelen gevel bij de klomp in Heerlen

Benieuwd naar de mogelijkheden van ZigZagSolar?

Neem contact op voor een vrijblijvende Quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken. Of download de whitepaper voor meer informatie!

Ongekende ontwerpmogelijkheden ZigZag

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Door gebruik te maken van verborgen zonnepanelen op de gevel gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving en met een aanpasbare repetitiehoogte.
Slimme engineering zonnegevels

Slimme engineering met onze zonnegevels

Slimme engineering met onze zonnegevels

We zorgen voor een efficiënt materiaalgebruik en eenvoudige assemblage. Voor onderhoud- en schoonmaakactiviteiten van de zonnegevel wordt een opsluit-profiel aan de voorkant van het PV-paneel toegepast als stootrand bij inspectie, onderhoud en schoonmaak.
Slimme engineering zonnegevels
bewezen technologie zonnegevels

Bewezen technologie

Bewezen technologie

Onze jarenlange kennis wordt gebruikt voor een solide gevel montage systeem, gebaseerd op bevestigingstechnieken van aluminium gevel cassettes. Horizontale en verticale profielen worden gebruikt om een vlakke achter-constructie te garanderen en een eenvoudige installatie mogelijk te maken.

De nieuwe generatie zonnepanelen gevels

werking van de zonnegevel

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit.

Gedurende elke maand van het stookseizoen levert een zonnegevel van ZigZagSolar een hogere opbrengst dan een zonnepaneel op een plat dak. In december zelfs de dubbele hoeveelheid! Ideaal voor de combinatie met een warmtepomp of voor elektrisch rijden.

Alle licht wordt door het zonnepaneel opgevangen

Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.

Dit zorgt voor een 50% hoger elektrisch rendement in vergelijking met een verticale zonnepanelen gevel. Bijzonder is dat ZigZagSolar tot 100% hoger rendement levert in december ten opzichte van zonnepanelen in een dak-opstelling. Dat komt mooi uit, want precies op dat moment van het jaar ligt de grootste uitdaging voor de energie-transitie.

Maximale architectonische vrijheid

Het reflectiepaneel van een ZigZagSolar zonnegevel kan bestaan uit allerlei materialen. Denk aan aluminium composiet, aluminium, glas, keramiek, steen, HPL of Cortenstaal. Geprint, embossed of geperforeerd.

Als toeschouwer heb je alleen zicht op de decoratieve panelen. Deze decoratieve panelen kunnen bovendien gemaakt worden in elke gewenste kleur, waardoor de architect maximale ontwerpvrijheid heeft.

demseyflat voorbeeld

Het is mogelijk om op de decoratieve zonnepanelen te printen. Zo kan een gebouw helemaal in de exacte huisstijlkleur verpakt worden, zonder onacceptabele kleurverschillen. Door middel van printen kan er ook een mooi patroon, gevelgroet of urban art kunstwerk afgebeeld worden op de zonnegevel.

De hoek tussen het zonnepaneel en het reflectiepaneel kan zo worden gekozen dat het zonnepaneel optimaal rendeert en het verticale vlak naar wens kan worden uitgevuld. De hoogte van de cassettes kan traploos worden ingesteld tussen 500 en 100 mm. In de breedte kunnen gedeeltelijk dummies worden toegepast die het mogelijk maken om een passend voegen beeld te creëren. Er zijn zelfs hoekelementen beschikbaar om naadloos de hoek van het pand om te gaan.

impressie steenstrips

We bieden hiermee een nieuwe oplossing die het werk van architecten positief beïnvloedt: we maken het gemakkelijk, aantrekkelijk en rendabel om zonnegevels in te zetten.

ZigZagSolar heeft zich al bewezen in succesvolle zonnegevel projecten.

De hoogte van een module en de hoeken van de panelen zijn aan te passen per project. De keuzes zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte, de esthetische voorwaarden en het optimale te behalen rendement.

Een veel gebruikte breedte is 1840 mm per cassette. Er kunnen kleinere varianten zonnegevels worden gemaakt met zonnepanelen op maat.

MVO met zonnepanelen gevels

Wij ontwikkelen zonnepanelen van materialen die zo lang mogelijk meegaan, er wordt geen lijm gebruikt in onze zonnepanelen gevels en alle onderdelen zijn eenvoudig te inspecteren, te repareren en te vervangen.

Aan het einde van de levensduur van het zonnepaneel is het demontabel en kan het zonder vervuiling met pigmenten gerecycleerd worden.

Onze panelen zijn dan vrij van PFAS of andere fluorverbindingen, wat in de meeste standaard glas-folie panelen wel aanwezig is.

De lage degradatie, hoge betrouwbaarheid door de glas-glas opbouw en robuuste celtechnologie zorgen voor een levensduur van meer dan 30 jaar.

Zonnegevel de klomp Heerlen

Waarom zijn zonnegevels zo duurzaam?

  • Lokale energie wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen.
  • Elke m2 ZigZagSolar vervangt jaarlijks de uitstoot van 65 kilo aan CO2. Gedurende de levensduur van de gevel beperkt u per vierkante meter de uitstoot van CO2 met 1625 kilo!
  • Energieverlies wordt beperkt doordat de energie niet getransporteerd hoeft te worden maar lokaal kan worden opgewekt en gebruikt.
  • De energie wordt opgewekt daar waar je de energie nodig hebt.
  • Gedurende elke maand van het stookseizoen (oktober-maart) levert een zonnepaneel in ZigZagSolar meer zonne-energie dan een zonnepaneel op een plat dak: ideaal voor de combinatie met warmtepompen.

Stappenplan

Zo gaan we te werk.

1. Kennismaking & Inventarisatie

Een eerste adviesgesprek waarin we uw behoeftes in kaart brengen en toelichten wat de mogelijkheden met onze zonnegevels zijn. We kunnen u direct laten weten of ZigZagSolar passend is voor uw project.

2. Quickscan

Via onze vrijblijvende Quickscan berekenen wij voor uw project de potentiële energieopwekking van de zonnegevels, geven we u een budgetindicatie en een specificatie van de opbrengst.

3. U bent enthousiast

U geeft een akkoord om het project verder uit te werken.

4. Projectscan

Met de noodzakelijke informatie die we verzameld hebben maken we een Projectscan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd kunnen worden in de zonnegevel. We geven u een compleet overzicht hoe het eruit kan komen te zien en welke kosten en opbrengsten u kunt verwachten.

5. Details doorspreken

Bent u enthousiast over onze Projectscan, dan hebben we contact hoe een stappenplan voor het vervolg eruit kan komen te zien. Wij hebben geleerd dat de stappen na de Projectscan in de meeste gevallen maatwerk betreft. Wij zullen u naar wens volledig ontzorgen en brengen een passende offerte uit.

6. Project start

Na uw akkoord op de offerte start het zonnegevel project en gaan we aan de slag met de uitwerking van de details. Zowel visueel, bouwtechnisch als dat het aan alle wet- en regelgeving voldoet.

7. Uitvoering

ZigZagSolar verzorgt de projectbegeleiding en de begeleiding op de bouw.

8. Oplevering

Een feestelijke opening van weer een nieuwe duurzame gevel! En een overdracht van de documenten zoals de gebruiksaanwijzing, de garanties en de certificeringen.

9. Nazorg

Wij informeren u over wat er aan installatie en onderhoud noodzakelijk is, zodat de zonnegevel optimaal blijft presteren. Wij staan ook na de oplevering van de gevel voor u klaar.

Contactformulier

Vul s.v.p. onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk hierop reageren.

Neem contact op voor een vrijblijvende quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken.