Zonnepanelen gevelbekleding

Als je aan gevelbekleding denkt zijn er twee mogelijkheden. De ene is een traditionele gevel van onder andere Trespa, Eternit, Rockpanel, Alucobond, Mosa tegels, kunststofplaten, sidings in pvc, composiet of hout, stucwerk, Keim, glas, aluminium, cortenstaal, steenstrips, HPL.

De andere is een zonnegevel van ZigZagSolar.

ZigZagSolar levert betaalbare, architectonische, high tech zonnegevels met het allerhoogste financieel rendement voor energie. En daarbij draagt u bij aan een betere wereld. Met de bespaarde en de gegenereerde energie wordt een aandeel in de emissie van CO2 per jaar vermeden.

zonnegevels techniek

Er zijn diverse opties voor gevelbekleding

Zonnepanelen als gevelbekleding zijn een hele goede optie omdat je dan meteen ook energie genereert!

De ‘verdiengevel’

Een traditionele gevel kost alleen maar geld door de investering, jaarlijkse kosten voor inspectie, onderhoud, reparatie, rente en risico. Een gevelbekleding met ZigZagSolar zonnepanelen levert geld op.

Op basis van onze unieke constructie en uitvoering garanderen wij de laagste investeringskosten per gegenereerde kWh.

Zonnepanelen gevel bij de klomp in Heerlen

Benieuwd naar de mogelijkheden van ZigZagSolar?

Neem contact op voor een vrijblijvende Quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken. Of download de whitepaper voor meer informatie!

Ongekende ontwerpmogelijkheden ZigZag

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Ongekende ontwerpmogelijkheden

Door gebruik te maken van verborgen zonnepanelen op de gevel gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving en met een aanpasbare repetitiehoogte.
Slimme engineering zonnegevels

Slimme engineering met onze zonnegevels

Slimme engineering met onze zonnegevels

We zorgen voor een efficiënt materiaalgebruik en eenvoudige assemblage. Voor onderhoud- en schoonmaakactiviteiten van de zonnegevel wordt een opsluit-profiel aan de voorkant van het PV-paneel toegepast als stootrand bij inspectie, onderhoud en schoonmaak.
Slimme engineering zonnegevels
bewezen technologie zonnegevels

Bewezen technologie

Bewezen technologie

Onze jarenlange kennis wordt gebruikt voor een solide gevel montage systeem, gebaseerd op bevestigingstechnieken van aluminium gevel cassettes. Horizontale en verticale profielen worden gebruikt om een vlakke achter-constructie te garanderen en een eenvoudige installatie mogelijk te maken.

De nieuwe generatie zonnepanelen gevels

werking van de zonnegevel

De zonnepanelen in de ‘Zig’ zijn gericht naar de zon voor het maximale rendement. De ‘Zag’ bestaat uit een decoratief paneel dat het zonlicht reflecteert naar de zonnepanelen zodat ook deze energie wordt omgezet in elektriciteit.

Alle licht wordt door het zonnepaneel opgevangen

Zowel het hoge, directe zonlicht, als het lage, gereflecteerde licht, wordt door het zonnepaneel opgevangen.

Dit zorgt voor een 50% hoger elektrisch rendement in vergelijking met een verticale zonnegevel. Bijzonder is dat ZigZagSolar tot 100% hoger rendement levert in december ten opzichte van zonnepanelen in een dak-opstelling. Dat komt mooi uit, want precies op dat moment van het jaar ligt de grootste uitdaging voor de energie-transitie.

Maximale architectonische vrijheid in de zonnepanelen gevelbekleding is een groot voordeel

Het reflectiepaneel van een ZigZagSolar zonnegevel kan bestaan uit allerlei materialen. Denk aan aluminium composiet, aluminium, glas, keramiek, steen, HPL of Cortenstaal. Geprint, embossed of geperforeerd.

Als toeschouwer heb je alleen zicht op de decoratieve panelen. Deze decoratieve panelen kunnen bovendien gemaakt worden in elke gewenste kleur, waardoor de architect maximale ontwerpvrijheid heeft.

zicht op het zonnepaneel ZigZagSolar
dempsey flat

Het is mogelijk om op de decoratieve panelen te printen. Zo kan een gebouw helemaal in de exacte huisstijlkleur verpakt worden, zonder onacceptabele kleurverschillen. Door middel van printen kan er ook een mooi patroon, gevelgroet of urban art kunstwerk afgebeeld worden.

impressie steenstrips

We bieden hiermee een nieuwe oplossing die het werk van architecten positief beïnvloedt:
we maken het gemakkelijk aantrekkelijk en rendabel om zonnepanelen als bekleding in te zetten.

ZigZagSolar heeft zich al bewezen in succesvolle projecten.

Stappenplan

Zo gaan we te werk.

1. Kennismaking & Inventarisatie

Een eerste adviesgesprek waarin we uw behoeftes in kaart brengen en toelichten wat de mogelijkheden met onze zonnegevels zijn. We kunnen u direct laten weten of ZigZagSolar passend is voor uw project.

2. Quickscan

Via onze vrijblijvende Quickscan berekenen wij voor uw project de potentiële energieopwekking van de zonnegevels, geven we u een budgetindicatie en een specificatie van de opbrengst.

3. U bent enthousiast

U geeft een akkoord om het project verder uit te werken.

4. Projectscan

Met de noodzakelijke informatie die we verzameld hebben maken we een Projectscan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd kunnen worden in de zonnegevel. We geven u een compleet overzicht hoe het eruit kan komen te zien en welke kosten en opbrengsten u kunt verwachten.

5. Details doorspreken

Bent u enthousiast over onze Projectscan, dan hebben we contact hoe een stappenplan voor het vervolg eruit kan komen te zien. Wij hebben geleerd dat de stappen na de Projectscan in de meeste gevallen maatwerk betreft. Wij zullen u naar wens volledig ontzorgen en brengen een passende offerte uit.

6. Project start

Na uw akkoord op de offerte start het zonnegevel project en gaan we aan de slag met de uitwerking van de details. Zowel visueel, bouwtechnisch als dat het aan alle wet- en regelgeving voldoet.

7. Uitvoering

ZigZagSolar verzorgt de projectbegeleiding en de begeleiding op de bouw.

8. Oplevering

Een feestelijke opening van weer een nieuwe duurzame gevel! En een overdracht van de documenten zoals de gebruiksaanwijzing, de garanties en de certificeringen.

9. Nazorg

Wij informeren u over wat er aan installatie en onderhoud noodzakelijk is, zodat de zonnegevel optimaal blijft presteren. Wij staan ook na de oplevering van de gevel voor u klaar.

Bewezen technologie

Onze jarenlange kennis wordt gebruikt voor een solide gevel montage systeem, gebaseerd op bevestigingstechnieken van aluminium gevel cassettes. Horizontale en verticale profielen worden gebruikt om een vlakke achter-constructie te garanderen en een eenvoudige installatie mogelijk te maken.

invulling naar wens

E-mail

Telefoon

Telefoon

Contactformulier

Vul s.v.p. onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk hierop reageren.

Neem contact op voor een vrijblijvende quickscan. Zo verkrijgt u snel inzicht hoeveel energie uw gevel in een jaar kan opwekken.