Dempsey

Dempsey

In opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg zijn in december 2021 twee gevels aan de Dempsey flat in Sittard bekleed met ZigZagSolar. Een bijzonder project met een fantastisch resultaat. De bewoners van de flat mochten zelf kiezen uit een aantal ‘street art’ varianten, welke zijn uitvergroot op de gevel. Er is een weersbestendige print aangebracht op de decoratieve reflectie-panelen. De zonnepanelen zijn onaangetast gebleven zodat zij maximaal presteren en gemakkelijker gerecycleerd kunnen worden. Een ander belangrijk voordeel is dat met deze werkwijze de mooiste kleuren met de meest precieze kleuren-reproduceerbaarheid kunnen worden gebruikt. Aan de gevels zijn in totaal 200 smalle zonnepanelen aangebracht die samen goed zijn voor een opbrengst van 16.000 kWh per jaar. Deze energie komt ten goede aan het gemeenschappelijke energieverbruik in de flat. Voor de bewoners betekent dit een mooie besparing op hun servicekosten. ZigZagSolar werkte voor dit project samen met creatieve professionals zoals FWP Architectuur en GOMAD Urban Art Studio.

Opdrachtgever

Wonen Limburg

Datum

December 2021

Deel het project

Lees verder

Eisenhower

Eisenhouwer

De grootste zonnegevel van Nederland!

In oktober 2017 is de ZigZagSolar-gevel aan de Eisenhowerstraat in Sittard opgeleverd.

Het gebouw is eigendom van Woningbouwcorporatie ZOwonen. ZOwonen stond voor de keuze om te slopen of te renoveren.

ZigZagSolar heeft de zuidgevel van de Eisenhowerflat verfraait en passend geintegreert in de omgeving. Belangrijk is dat ZOwonen haar huurders een verlaging van de woonlasten kan bieden door de elektriciteit die opgewekt wordt. Tijdens de montage van de ZigZagSolar-gevel zijn de bewoners niet gestoord in hun privacy en hoefden zij de woning niet te verlaten. De gevel uit levert 30.000 kWh/jaar aan zonne-energie. Dit komt overeen met maar liefst 11 huishoudens. Mede dankzij de toepassing van ZigZagSolar biedt dit gebouw nog vele jaren woongenot voor de bewoners.

Opdrachtgever

Gemeente Sittard-Geleen

Datum

Medio 2021

Deel het project

Lees verder

Klomp Heerlen

De Klomp

Aan het Q-Park gebouw aan de Klompstraat is in samenwerking de Gemeente Heerlen door ZigZagSolar een nieuw architectonisch en innovatief gevelsysteem geplaatst. De energie die hiermee wordt opgewekt zorgt voor de stroomvoorziening in de algemene ruimte.

Opdrachtgever

Gemeente Heerlen

Datum

Medio 2021
Lees verder
zonnegevels

Energiestation

zonnegevels

Energiestation

Een klein project voor een innovatief bedrijf in Oss. Hierin zijn de mogelijkheden van aluminiumcomposiet volledig benut, van een zelfdragende constructie tot naadloze hoekoplossingen.
Lees verder