Verstegen Spices & Sauces

Verstegen Spices & Sauces Rotterdam

 • In opdracht van: Verstegen Spices & Sauces Rotterdam
 • Realisatie: voorjaar 2024
 • 24 cassettes à 75 Wp
 • 24 cassettes à 85 Wp
 • 1.052 cassettes à 125 Wp
 • Energieopbrengst: 100.000 kWh per jaar
Efficiënt gebruik van verticale ruimte
Verstegen heeft de keuze gemaakt voor zonnegevels als een slim alternatief voor zonnepanelen op het kantoorgebouw. Deze beslissing is genomen door de ongunstige kenmerken van het dak, dat ongeschikt is voor zonnepanelen. Zonnegevels benutten de verticale ruimte van het gebouw op een unieke en optimale wijze en bieden een effectieve energieopbrengst, met name bij een laagstaande zon. Daarnaast zorgen de geïntegreerde gevelisolatie en het effectieve ontwerp ervoor dat energieverlies wordt geminimaliseerd.

Hoe het ZigZagSolar Systeem gevels transformeert in energiebronnen
Op de gevel worden gepatenteerde ZigZagSolar zonnepanelen aangebracht, die zorgen voor een uitzonderlijk hoge energieopbrengst waarbij de toevoeging van het esthetische aspect ook belangrijk is. Dit unieke design maakt het mogelijk om in stedelijke omgevingen op een bijzondere manier energie op te wekken. De ZIG bestaat uit het zonnepaneel dat naar de zon wijst. De ZAG bestaat uit composiet-elementen die vanaf de straat goed zichtbaar zijn. Dit vernuftig ontwerp zorgt voor minder belasting van het stroomnet en een hogere waarde van de energie. Het verticale ontwerp levert energie wanneer je het nodig hebt. De zonnegevel realiseert een hoge opbrengst in de ochtend, avond en in het stookseizoen, wat resulteert in een gelijktijdig gebruik van de opgewekte energie.

Wilt u weten of uw project geschikt is als zonnegevel? Vraag dan vrijblijvend een Quickscan aan!

Deel dit project

Lees verder

Gymzaal Rodaristraat Rotterdam

Gymzaal Rodaristraat Rotterdam

 • In opdracht van: Gemeente Rotterdam Team Zon en Sportbedrijf Rotterdam
 • Opening: 2 februari 2024
 • 30 cassettes à 120 Wp
 • Energieopbrengst: 3.000 kWh per jaar
Rotterdam heeft het voornemen koploper te worden op het gebied van zonne-energie. De ruimte is schaars, zeker in zo’n dichtbevolkte stad als Rotterdam. Naast verduurzaming hebben zij ook oog voor de kwaliteit van de omgeving. Rotterdam streeft naar een meervoudig ruimtegebruik. Als dé meest verticale stad van Nederland wil zij niet alleen de daken maar ook de gevels gebruiken voor de opwek van zonne-energie. Zo worden de gebouwen optimaal benut.

De Gemeente Rotterdam is gestart met dit bijzondere project en wil graag leren hoe duurzame energie op te wekken. ZigZagSolar kan zeker bijdragen aan een duurzamer Rotterdam met zonnepanelen aan de gevel. Deze produceren juist energie als de zon laag staat en de vraag naar energie het grootst is: wanneer iedereen ’s morgens de dag opstart, zich voorbereidt op de avond of in de winter liever binnenblijft. 

Omdat Sportbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam de gevel aan de zuidkant van Schoolsportcomplex Rodaristraat in Prinsenland grondig én esthetisch aan de buitenzijde wilden verduurzamen, zijn 30 geïntegreerde glas/glas ZigZagSolar zonnepanelen met een afbeelding aangebracht. De ZIG bestaat uit het zonnepaneel dat naar de zon wijst. De ZAG bestaat uit composiet-elementen waarop een plattegrond van de omgeving van de gymzaal is geprint, die vanaf de straat goed zichtbaar is.

Het resultaat is een energieleverende zonnegevel goed voor tientallen jaren duurzame en goedkope elektriciteit van meer dan 3.000 kWh per jaar. Met de bespaarde en de gegenereerde energie wordt de emissie van ongeveer 1.100 ton CO2, gelijk aan 80 bomen per jaar, vermeden.

Wilt u weten of uw project geschikt is als zonnegevel? Vraag dan vrijblijvend een Quickscan aan!

Deel dit project

Lees verder

Dempsey Sittard

Dempsey - Sittard

 • In opdracht van: Woningcorporatie Wonen Limburg 
 • December 2021
 • 200 cassettes à 120 Wp
 • Energieopbrengst: 16.000 kWh per jaar
In opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg zijn in december 2021 twee gevels aan de Dempsey flat in Sittard bekleed met ZigZagSolar. Een bijzonder project met een fantastisch resultaat. De bewoners van de flat mochten zelf kiezen uit een aantal ‘street art’ varianten, welke zijn uitvergroot op de gevel. Er is een weersbestendige print aangebracht op de decoratieve reflectie-panelen. De zonnepanelen zijn onaangetast gebleven zodat zij maximaal presteren en gemakkelijker gerecycleerd kunnen worden. Een ander belangrijk voordeel is dat met deze werkwijze de mooiste kleuren met de meest precieze kleuren-reproduceerbaarheid kunnen worden gebruikt. Aan de gevels zijn in totaal 200 smalle zonnepanelen aangebracht die samen goed zijn voor een opbrengst van 16.000 kWh per jaar. Deze energie komt ten goede aan het gemeenschappelijke energieverbruik in de flat. Voor de bewoners betekent dit een mooie besparing op hun servicekosten. ZigZagSolar werkte voor dit project samen met creatieve professionals zoals FWP Architectuur en GOMAD Urban Art Studio.

Wilt u weten of uw project geschikt is als zonnegevel? Vraag dan vrijblijvend een Quickscan aan of download de businesscase!

Deel dit project

Lees verder

Eisenhower Sittard

Eisenhower - Sittard

 • In opdracht van: Woningcorporatie ZOwonen 
 • Oktober 2017
 • 308 cassettes à 120 Wp
 • Energieopbrengst: 30.000 kWh per jaar
In oktober 2017 is de ZigZagSolar-gevel aan de Eisenhowerstraat in Sittard opgeleverd. Het gebouw is eigendom van Woningbouwcorporatie ZOwonen. ZOwonen stond voor de keuze om te slopen of te renoveren. ZigZagSolar heeft de zuidgevel van de Eisenhowerflat verfraaid en passend geïntegreerd in de omgeving. Belangrijk is dat ZOwonen haar huurders een verlaging van de woonlasten kan bieden door de elektriciteit die opgewekt wordt. Tijdens de montage van de ZigZagSolar-gevel zijn de bewoners niet gestoord in hun privacy en hoefden zij de woning niet te verlaten. De gevel levert 30.000 kWh/jaar aan zonne-energie. Dit komt overeen met maar liefst 11 huishoudens. Mede dankzij de toepassing van ZigZagSolar biedt dit gebouw nog vele jaren woongenot voor de bewoners.

Wilt u weten of uw project geschikt is als zonnegevel? Vraag dan vrijblijvend een Quickscan aan of download de businesscase!

Deel het project

Lees verder

Klomp Heerlen

De Klomp - Heerlen

 • In opdracht van: Merin/Gemeente Heerlen/Qpark
 • Medio 2021
 • 51 cassettes à 120 Wp
 • Energieopbrengst: 4.050 kWh per jaar
Aan het Q-Park gebouw aan de Klompstraat is in samenwerking de Gemeente Heerlen door ZigZagSolar een nieuw architectonisch en innovatief gevelsysteem geplaatst. De energie die hiermee wordt opgewekt zorgt voor de stroomvoorziening in de algemene ruimte.

Wilt u weten of uw project geschikt is als zonnegevel? Vraag dan vrijblijvend een Quickscan aan!

Deel dit project

Lees verder

Tiny House Almere

Tiny House - Almere

 • In opdracht van: De Meeuw in Oirschot
 • 2018
 • 45 cassettes à 120 Wp
 • Energieopbrengst: 3.700 kWh per jaar
Het project Tiny House was een gezamenlijk project van ZigZagSolar en architect De Meeuw in Oirschot en is gelegen in een bijzondere zone in Almere waar veel andere tiny house concepten worden gebouwd. Met dit modulaire ontwerp wordt een snelle, betaalbare en duurzame huisvesting geboden.

Het project Tiny House Almere is bijzonder omdat de cassettes een heel ander ontwerp hebben waardoor er meer zonnepanelen op de gevel passen en vanaf de grond minder zichtbaar zijn. De cassettes zijn zonder klinknagels geconstrueerd zodat je alleen witte panelen en een zwarte naad ziet waardoor de gevel minimalistisch oogt en past bij de stijl van het kleine gebouw. Er is gebruik gemaakt van speciale zonnepanelen die meer schaduw verdragen. Op elke verdieping van het gebouw zijn drie omvormers geplaatst zodat elk huishouden een gelijk deel van de zonne-energie krijgt.

Deel dit project

Lees verder

Energiestation in Oss

Energiestation in Oss

 • In opdracht van: Energiestation in Oss 
 • Oktober 2019
 • 30 cassettes à 120 Wp
 • Energieopbrengst: 3.300 kWh per jaar
Een klein project voor een innovatief bedrijf in Oss. Hierin zijn de mogelijkheden van aluminiumcomposiet volledig benut, van een zelfdragende constructie tot naadloze hoekoplossingen.

Wilt u weten of uw project geschikt is als zonnegevel? Vraag dan vrijblijvend een Quickscan aan!

Deel dit project

Lees verder